Crisismanagement

Crisismanagement

Crisismanagement

Onze brede ervaring in complexe situaties zorgt voor een belangrijk specialisme: acteren in situaties waar je oergevoel adviseert om weg te duiken. Jouw bestuurder handelt in strijd met de regels. Je product bevat gevaarlijke stoffen of er ontstaat een hetze tegen jouw bedrijfsvoering. Alle ogen, camera’s en microfoons zijn op jou gericht: hoe reageer je?

 

Communicatieprotocol

Onze snelle analyse binnen een vlot te vormen crisisteam zorgt voor een nuchter advies om te acteren: we houden het bij de bekende feiten. We zetten helder op een rij wat we kunnen communiceren. We werken de belangrijkste scenario’s uit. Een communicatieprotocol zorgt voor taakverdeling op proces en inhoud. Samen met een collegiaal en gerespecteerd juridisch kantoor weten we exact wat we wel en niet kunnen doen.

Crisis voorkomen

Natuurlijk helpen we je graag als er iets aan de hand is. Bel en we komen. Mooier is om deze situaties voor te zijn. Onze adviseurs werken met handboeken en protocollen die vooraf inzichtelijk maken welke scenario’s er zijn en hoe we risico’s kunnen verminderen of ontwijken. En verder zorgen we voor maximale voorbereiding, mocht er iets gebeuren.

Meten is weten

Wat staat er over jouw merk, bedrijf of organisatie in de media? Tijdens de crisis houden we dat van uur tot uur voor je bij. Met speciale software pikken we elke regel op die over jou gaat. Dus zowel de bladen en kranten, radio en tv als social media. Daar maken we een overzicht van én we leggen je uit wat het te betekenen heeft. Uiteraard hoort daar een passend advies bij.

Mediatraining crisiscommunicatie

Via ons zusterbedrijf www.pracademy.nl biedt PDR strategie en communicatie passende trainingen aan, zoals een mediatraining voor bestuurders, woordvoerders en directieleden. Wees voorbereid en weet wat je moet zeggen. Inmiddels gingen al vele politici, onderwijsbestuurders en directeuren je voor. Leer hoe je overkomt op camera, radio en op social media. IJzersterk antwoorden op een onmogelijke vraag ligt binnen handbereik.

Crisiscommunicatieplan

Wil je op de hoogte zijn van bestaande en toekomstige risico’s waaraan je blootstaat? Risico-inventarisatie, waaronder een stakeholdersanalyse, is hierin een belangrijk middel. Maar ook tijdens en na een crisis is communicatie onmisbaar. Een crisissituatie vraagt om snel handelen, openheid en regie. Zowel intern als extern. Van preventieve risicocommunicatie tot de ontwikkeling van een crisiscommunicatieplan.

PDR strategie en communicatie helpt en adviseert je graag om onnodige reputatieschade te voorkomen.

- Peter Pors, direct: 070 2083 012
- Korstiaan van Vliet, direct: 0318 438 487
- In geval van crisissituaties 24/7: 06 1444 00 52

Onze diensten

Strategie
Strategie
Public affairs
Public affairs
Detachering
Detachering
Stakeholderanalyse
Stakeholderanalyse
Crisismanagement
Crisismanagement
Content
Content

Producten

Energy Public

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info