Strategie

Strategie

Strategie

PDR is jouw sparringpartner voor strategische vraagstukken. Een goede strategie en een onderbouwde aanpak zijn de basis om je doelstellingen te behalen en in- en externe doelgroepen te beïnvloeden. Dat kan intern zijn of extern. Daarbij is de communicatiestrategie altijd verbonden aan de organisatiestrategie of ondersteunend aan een andere strategie. Het ontwikkelen van een strategie is een cruciaal proces. Alle communicatie heeft invloed op de reputatie en de identiteit. Wij helpen graag bij het managen van jouw communicatie: strategisch en met een praktische verstaalslag naar de uitvoering en inzet.

Doeltreffende communicatiestrategie

In een communicatiestrategie beschrijven we na een verkennend gesprek of brainstormsessie welke communicatiedoelen je wilt bereiken, wie je doelgroepen zijn, wat de kernboodschap is en welke kanalen daar het best bij passen voor contentcreatie. Met onze jarenlange expertise zijn wij in staat om onderbouwde keuzes te maken en mee te denken op directieniveau. Een communicatiestrategie richt zich meestal op de (middel)lange termijn.

Communicatieplan

In een communicatieplan maken we vervolgens de strategie concreet, zodat je kunt werken aan een sterk imago. Dit plan beschrijft per project een gespecificeerd communicatiedoel en de bijbehorende activiteiten en planning. Dit onderbouwen we met onderzoek naar jouw doelgroep(en) en communicatiedoelstellingen. Ook benoemen we hier jouw communicatieboodschappen en -instrumenten. We maken hierbij slimme keuzes met een mix van meerdere middelen. Door onze grondige stakeholdersanalyse ontwikkelen we een visie die kan rekenen op een breed draagvlak. We ontwikkelen communicatieplannen met betekenis.

Communicatieadvies

PDR implementeert het advies in de praktijk. Van analyse en passend advies tot een realistische planning en de uitvoering: wij staan voor je klaar. Met een PDR-adviseur op locatie of op afstand ben je verzekerd van de benodigde kennis, een klankbord en flexibiliteit. Heb je te maken met een crisis? Voorkom reputatieschade met onze crisiscommunicatiedienst. Wij helpen bij het ontwikkelen van een crisiscommunicatie-aanpak, ondersteunen bij perscommunicatie, bieden 24/7 crisisondersteuning en geven mediatraining.

Wil je meer weten over strategische vraagstukken met impact voor jouw organisatie? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Onze diensten

Strategie
Strategie
Public affairs
Public affairs
Detachering
Detachering
Stakeholderanalyse
Stakeholderanalyse
Crisismanagement
Crisismanagement
Content
Content

Producten

Energy Public

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info