Stakeholderanalyse

Stakeholderanalyse

Stakeholderanalyse

Stakeholders spelen een steeds grotere rol in het overbrengen van je boodschap. Want hoe zorg je er tegenwoordig voor dat je content of merknaam betrouwbaar overkomt bij de juiste doelgroep? Juist, door een influencer van die doelgroep aan te spreken. Van politiek Den Haag tot Instagramgoeroes, PDR opent deuren en maakt jouw verhaal wereldkundig.

Selectie van stakeholders

Bij het benaderen van stakeholders is het van groot belang dat je je doelgroep goed voor ogen houdt. Wie wil je aanspreken en is deze stakeholder kenmerkend voor deze doelgroep? PDR strategie en communicatie heeft contact met een rijk netwerk aan stakeholders met een groot bereik. Vooral binnen de thema verantwoorde voedingschone technologie en duurzame leefomgeving weten we de dialoog aan te gaan met mensen die we vakinhoudelijk kunnen voorzien van zeer relevante ontwikkelingen.

Dialoog

Ga de dialoog aan met je beoogde doelgroep via een influencer. PDR strategie en communicatie denkt mee met de kernboodschap die we communiceren. Heb je plannen voor het opzetten van een duurzaam project? Of wil je meer bekendheid voor de circulaire producten waar je hart en ziel inzit? We gaan het gesprek aan met de influencer waarin we met een communicatieplan duidelijk maken waar we voor staan, wat we willen communiceren en waarom juist deze influencer de juiste match is.

Stakeholders brengen je verhaal beter over

Jij bent de kenner, jij weet waarom de doelgroep jouw product moet kopen en weet waarin je onderscheidend bent. Waarom zou een stakeholder jouw verhaal dan toch beter over kunnen brengen?

Invloed
Invloedrijke personen binnen een bepaalde markt of doelgroep zijn op alle niveaus te vinden. Binnen overheid, marketing, wetenschap en media zijn zeer veel krachtige beïnvloeders: mensen die autoriteit hebben, onafhankelijk zijn en een hechte band onderhouden met hun achterban. Stakeholders hebben hun netwerk al opgebouwd, jij moet opnieuw beginnen in een relatief nieuwe wereld. Maak daarom gebruik van het netwerk van de juiste stakeholder(s).

Betrouwbaarheid
De autoriteiten in de leefwereld van de beoogde doelgroep stralen daarnaast een betrouwbaar gevoel uit. Nieuwkomers in de markt wekken vaak argwaan. PDR strategie en communicatie heeft een netwerk aan autoriteiten voor verschillende doelgroepen in verschillende branches. Op die manier kun jij eenvoudig en betrouwbaar je merknaam aan de man brengen.

Contact PDR

Zoek jij of ben jij een relevante stakeholder? Neem dan contact met ons op!

Onze diensten

Strategie
Strategie
Public affairs
Public affairs
Detachering
Detachering
Stakeholderanalyse
Stakeholderanalyse
Crisismanagement
Crisismanagement
Content
Content

Producten

Energy Public

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info