Ontdek jouw impact

Blog

Ontdek jouw impact

Adviseurs van dit project

Linda Ter Maaten
Linda Ter Maaten

Ontdek jouw impact

Als we over impact praten, denken we al snel aan gebeurtenissen die gevolgen hebben gehad op iemand. Maar je hebt zélf ook impact op deze wereld.

Verborgen impact

We zien slechts een vijfde deel van onze impact op het milieu, het overige deel is verborgen. We hebben meer impact dan we denken. Onze verborgen impact is onze bijdrage aan de uitstoot aan de andere kant van de wereld, bij het maken en vervoeren van alle dingen die wij dagelijks kopen. De meeste impact heeft al plaatsgevonden voordat we een product in de winkel kopen.

Met de test van mijn verborgen impact kun je zien waar je direct mee aan de slag kan gaan als je effectief wilt verduurzamen. In de test beantwoord je vragen over je eetpatroon, reisbewegingen en woonomgeving. Als alle vragen beantwoord zijn, zie je hoeveel aardbollen er nodig zijn als iedereen leeft zoals jij en hoeveel bomen je zou moeten poten om jouw impact te compenseren. Ik kan je zeggen, dat is best confronterend!

Sustainable Development Goals

Peter schreef al eerder over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Deze doelen gelden niet alleen voor bedrijven, maar ook voor jou als individu. SDG Nederland geeft tips hoe je als individu kunt bijdragen aan deze doelen. Het lijkt misschien lastig om een bijdrage te leveren, maar ook thuis, op het werk en in je vrije tijd kun je een verschil maken.

De Good Life Goals zijn kleine gedragsaanpassingen die zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals. Ik noem als voorbeeld SDG nummer 7: Inzetten op betaalbare en duurzame energie en dus in 2030 het aandeel hernieuwbare energie verhogen. Als huiseigenaar kun je hieraan bijdragen door bijvoorbeeld zonnepanelen op je huis te leggen. Of kies voor een energieleverancier die werkt met groene stroom.

Persoonlijke impact

PDR helpt organisaties die zich inzetten voor een betere wereld, bijvoorbeeld door schone energie te leveren of een kantoorpand te verduurzamen. Werkt jouw organisatie ook aan Sustainable Development Goals? Of help je consumenten hun impact te verkleinen? Wij kunnen je helpen om draagvlak te creëren voor jouw ambities. Zo dragen we samen een steentje bij aan een mooiere wereld.

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info