Verkeer (je) in duurzame kringen

Blog

Verkeer (je) in duurzame kringen

Adviseurs van dit project

Het is steeds gebruikelijker: een laadpaal op de parkeerplaats of bussen die op groen gas rijden. De mobiliteit is dan ook een van de snelst verduurzamende sectoren. Zo zijn er tal van mogelijkheden om duurzamer van A naar B te reizen. Denk bijvoorbeeld aan het type brandstof: veel mensen rijden al hybride of elektrisch. De stap naar groene waterstof komt steeds dichterbij, zeker voor vervuilende dieselbusjes. Maar bijvoorbeeld ook duurzaam bandenbeleid en de stimulering van het ov of de fiets kunnen het verschil maken. PDR doet, met jaren van ervaring, nog dagelijks nieuwe ervaringen op bij verschillende verduurzamende initiatieven in de mobiliteit. ‘Duurzame leefomgeving’ is namelijk een van onze pijlers. Hier schakelen we altijd een extra tandje voor bij. We racen met je langs twee van zulke initiatieven.

“ Schakel een tandje bij voor duurzaamheid ”

De Automotive Campus

Ruim een jaar geleden startten Wisse Kommunikatie en PDR hét communicatiebureau op de Automotive Campus in Helmond. Deze campus barst van de innovaties op het gebied van mobiliteit. Onder de naam PRMTR helpen we de campus en alle organisaties op deze campus, waaronder technische bedrijven, kennisinstituten, innovatieve startups en onderwijsinstellingen, om het verschil te maken op communicatievlak. Dit doen we nu tijdelijk op afstand. Maar zodra corona onder controle is, zijn we weer wekelijks op de campus aanwezig om mee te denken over communicatie- en PR-vraagstukken voor deze partijen. Dat kan verschillen van tips over social media voor gevestigde namen tot volledige marketingcampagnes voor startups. Een bekende naam op de campus is bijvoorbeeld Lightyear. Zij testten laatst hun elektrische auto met zonnepanelen die maar liefst 710 kilometer kan rijden zonder laadpaal. Bekijk hier het filmpje. Andere bekende namen op de campus zijn bijvoorbeeld Capgemini, Dens, Fontys, TNO en Vialis.

Duurzaam op weg met Profile

PDR sluit zich graag aan bij automotive bedrijven die stappen zetten voor een duurzaam beleid. Dat maakt het voor ons interessant om met communicatie het verschil te maken. We ontwikkelen plannen en adviezen en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Van persberichten tot klantcases en van brochures tot social media. Zo zijn we al dertien jaar de vaste partner voor de corporate communicatie en contentcreatie van Profile. Profile telt 226 vestigingen in de Benelux en zet zich in om weggebruikers duurzaam en veilig de weg op te sturen. Naast auto-onderhoud en banden richt Profile zich steeds meer op activiteiten op gebied van duurzame mobiliteit. Een van de pijlers is het ‘Duurzaam op de weg’-certificaat van Profile Truck Europe. De gecertificeerde bedrijven hebben een breed gamma aan diensten om de transportkosten en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verlagen.

Ben je op zoek naar de sleutel voor succes in de mobilteitssector? Onze communicatieadviseurs komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info