Een warm Welkom

Case

Public affairs en persaandacht woon-zorgconcept

Adviseurs van dit project

Peter Pors
Peter Pors

Een warm Welkom

Een groeiend aantal mensen in Nederland is economisch dakloos. Door scheiding of financiële problemen kunnen zij niet meer in hun eigen huis wonen. Sociaal woonconcept Welkom vond hiervoor de oplossing en geldt ondertussen als hét voorbeeld op dit gebied. Bij Welkom krijgen mensen woonruimte, werkgelegenheid, een opleiding en: elkaar. Welkom integreert wonen, werken, leren en zorg in één concept. Cora van de Bovenkamp is social entrepeneur en de drijvende kracht achter Welkom. Zij vroeg PDR om de communicatiestrategie, pr en lobby uit te voeren.

Strategie en persaandacht

Om de communicatiestrategie vorm te geven, hebben we verschillende doelgroepen vastgesteld en een passende strategie uitgewerkt. Daarnaast zorgt PDR voor de media-aandacht, o.a. rondom de komst van staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. PDR bracht pers samen in het pand in Veenendaal, waar Blokhuis een bezoek bracht om te zien hoe Welkom deze mensen helpt.

Dit werd opgemerkt door onder meer de NOS, die hier een artikel over plaatste en in het NOS-journaal van 20.00 uur op 24 maart Welkom liet zien. Daarnaast besteedden de Veenendaalse Krant, FMT Gezondheidszorg en Het Ondernemersbelang aandacht aan Welkom.

Lobby bij de (lokale) overheid

In Nederland staan duizenden (kantoor)panden leeg die een tijdelijke oplossing kunnen vormen. Welkom maakt zich samen met PDR sterk om dit sociaal woonconcept verder over Nederland te verspreiden. Voor bestuurders ligt hier ook een oplossing. PDR zorgt daarom dat Welkom ook in andere gemeenten voet aan de grond krijgt door de inzet van lobbyactiviteiten vanuit onze Haagse vestiging.

 

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info