Een rijke historie

Case

Profile Nederland

Adviseurs van dit project

Peter Pors
Peter Pors

Een rijke historie

De historie van Profile gaat terug naar 1989 toen drie ondernemers een verkoopgerichte organisatie oprichtten voor bandenservicebedrijven: Profile Tyrecenter. Vandaag staat Profile voor professionele bandenservice, brandstofbesparingsconcepten voor trucks en fullservice auto-onderhoud voor merkonafhankelijke personenauto’s. Met 170 vestigingen in Nederland en 50 in België is Profile marktleider in de Benelux.

“ Rijke historie en samenwerking ”

PDR en Profile

De samenwerking tussen PDR strategie en communicatie en Profile gaat ook ver terug. Sinds 2008 is PDR de vaste communicatiepartner van Profile. Een van de eerste activiteiten was de ontwikkeling van twaalf brochures over onder meer airco tot een brochure over uitlijnen.

We ondersteunen in corporate communicatie en contentontwikkeling met een breed pallet aan middelen. Van persberichten tot nieuwsbrieven en van interviews tot corporate video’s en presentaties. Ook zorgen we sinds 2018 samen met Profile voor de lokale marketingactiviteiten voor vele vestigingen (flyers, direct mailings, fotografie, advertenties en brochures). Daarnaast is PDR sparringpartner voor strategische vraagstukken: we ontwikkelen plannen met concrete handvatten en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering.

Maarten Appelo, marketing- en communicatie manager van Profile: “Ik vind het fijn dat PDR genoeg heeft aan één telefoontje. Ze weten welke richting we op willen en kunnen snel schakelen. Het is fijn dat ze activiteiten uit handen nemen. En dat doe ik vol vertrouwen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor de opdracht, kunnen zelfstandig opereren en denken proactief mee. Dat kan vanwege de jarenlange samenwerking. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een prettige samenwerking is!”

Peter Pors, directeur en oprichter van PDR: “We zijn enorm trots dat we een langdurige samenwerking met Profile hebben. De kracht van Profile is dat de zelfstandig ondernemers vanzelf nét iets harder lopen voor klanten. Dat doen wij ook voor onze klanten.”

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info