Case

Nationale introductie Kalimi Coffee

Adviseurs van dit project

Peter Pors
Peter Pors

In Oeganda steunt Fortune Coffee al acht jaar een coöperatie van koffieboeren. Inmiddels werken duizend Oegandese boeren aan de teelt van hoogwaardige koffiebonen. Wat begon als een kleinschalig initiatief is nu uitgegroeid tot een volwaardige samenwerking. Wij zijn gek op deze heerlijke koffie en serveren natuurlijk alleen nog Kalimi Coffee vanuit onze verse bonenmachine. Kom langs om te proeven!

“ Echt een duurzame productieketen ”

Betty Kalimi

De bonen zijn vernoemd naar de Oegandese koffieboerin Betty Kalimi. Zij is weduwe en moeder van zes kinderen en sinds de start van het project betrokken. Binnen acht jaar breidde ze haar plantage uit tot 550 koffieplanten. De laatste oogst bracht 254 kilo koffiebonen op. Haar kinderen gaan nu naar school dankzij deze plantage. Door haar succes is zij het trotse gezicht van de Kalimi koffiebonen en een voorbeeld voor de lokale koffieboeren. Inmiddels is het eindresultaat aan haar overhandigd.

Kenmerken Kalimi Coffee

De Kalimi Coffee uit Oeganda is een kwalitatief hoogwaardige espressokoffie geschikt voor een bonenautomaat. De smaak is karaktervol met zachte karamel, heeft een delicate frisheid van rode bessen en heeft een afdronk met nuances van pure chocolade en hazelnoten. De koffiebonen zijn samengesteld uit 35% robustabonen en 65% arabicabonen. 

Veel publiciteit in de media

Veel media publiceerden over deze koffiebeleving, kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige reportage in dagblad Trouw waarin onafhankelijk experts bevestigen dat Kalimi écht duurzaam is. 

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info