Digital Days: ICT-proeftuin voor jong talent

Case

Digital Days: ICT-proeftuin voor jong talent

Adviseurs van dit project

Digital Days: ICT-proeftuin voor jong talent

Kunstmatige Intelligentie, Robotica, Internet of Things en Augmented Reality: kennis van actuele technologieën is nodig om uitdagingen op ICT-gebied te beheersen voor creatieve en toekomstbestendige ICT-professionals.

Digital Days is het tech-event dat jaarlijks in februari hét podium is voor studenten in de Regio Foodvalley. PDR was dit jaar verantwoordelijk voor de PR-campagne en gaat ook voor de 5e editie in 2021 aan de slag.

ICT-proeftuin

Tijdens het tweedaagse evenement maken studenten (vo, mbo en hbo) kennis met ICT. Dit doen zij door aan de slag te gaan met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken. Studenten van verschillende scholen uit de regio, zoals Christelijke Hogeschool Ede en ROC A12, organiseren het event onder de vlag van ICT Campus en haar partners. ICT Campus is de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Regio Foodvalley en heeft als doel om met de Digital Days jongeren te enthousiasmeren voor ICT en te behouden voor de regio.

Drie onderdelen

De Digital Days bestaat uit drie onderdelen: een Tech Day, Hackathon en Game Battle. Vo-studenten krijgen tijdens de Tech Day masterclasses om hierna in teams innovatieve oplossingen te bedenken voor een regionaal vraagstuk. De plannen worden aansluitend gepitcht voor een jury. Parallel is er een Hackathon met scholieren van verschillende scholen (mbo en hbo). Zij gaan ook aan de slag met een vraagstuk dat aansluit bij de regio. Onder leiding van experts worden ze uitgedaagd om een idee concreet uit te werken naar een prototype. De Digital Days wordt afgesloten met een 24-uurs Game Battle waar studenten in competitieverband gamen. Bij alle onderdelen strijden de studenten voor een award en andere prijzen.

Elk jaar wordt een thema bedacht voor de Tech Day en Hackathon, waarbij bedrijven kunnen aanhaken met hun vraagstuk. Dit jaar stond de Regio Deal centraal en won het team van de Tech Day met het idee om met een drone producten te vervoeren van ‘boer naar bord’.

Publiciteit

Op 14 en 15 februari 2020 vond de 4e editie van de Digital Days plaats in de Basiliek in Veenendaal. PDR verzorgde de content in de vorm van een aankondiging, een persuitnodiging, een aftelpersbericht, blogs met partners en de winnaar van de Game Battle van 2019 en een terugblik van het event. Ook waren we het aanspreekpunt voor pers en zorgde voor media-aandacht, onder andere bezoek van De Gelderlander en jongerenmagazine 7Days en een radio-interview op RTV Utrecht. Ook verschenen er diverse artikelen in De Rijnpost, De Zakenmarkt en vakmedia zoals ICT Magazine en Technieuws.

Nominatie Computable Awards

Digital Days is onlangs beloond met een nominatie voor de Computable Awards in de categorie Opleiding & Training. We zijn bij PDR trots dat we aan dit mooie project hebben gewerkt!

De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen die jaarlijks worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De winnaars worden bepaald door een onafhankelijke jury en de lezers van Computable. Op 24 november is de uitreiking. Vind je dat Digital Days een stem verdient? Stem dan voor 1 november op Digital Days.

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info