Nationaal Schoolontbijt: groots in de media

Case

Nationaal Schoolontbijt: groots in de media

Adviseurs van dit project

Korstiaan van Vliet
Korstiaan van Vliet
Peter Pors
Peter Pors

Nationaal Schoolontbijt: groots in de media

Fotocredits: Joni Israeli

Een fantastische ontbijtweek voor de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt en voor PDR als vaste communicatiepartner. Na het succes van vorig jaar lag de focus van dit jaar op het thema Een feestje voor iedereen. Dit feestje vierden we met meer dan een half miljoen kinderen op 2500 basisscholen in 275 gemeenten. Met PDR bracht het Nationaal Schoolontbijt zichzelf flink onder de aandacht in verschillende media.

Publiciteit

Van 5 tot 9 november vond de 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. PDR maakte het tot een onvergetelijke week en zorgde voor veel media-aandacht, onder andere meerdere live nieuwsitems op WNL, een leuke rapportage op het Jeugdjournaal, aandacht van het NOS-journaalRTL NieuwsRTV Rijnmond en RTL Boulevard. Ook verschenen we met verschillende artikelen in bladen als Kidsweek en het AD.

Ontbijtfeest in heel Nederland

Als kick-off vierden we een bootontbijtfeest in Rotterdam met dj Nicky Romero. Daar presenteerde Laura Batstra, hoofddocent Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, haar handboek voor inclusieve klassenfeestjes. Want bij een klassenfeestje voor iedereen valt niemand buiten de boot.

Woensdag waren de camera’s gefocust op de ontbijtende Kamerleden en kinderen tijdens het Binnenhofontbijt in het stadhuis van Den Haag. Als afsluiter van de week bezocht Het Nationaal Schoolontbijt Maastricht. Hier ontbeten de kinderen met de burgemeester.

Verzadigd en verheugd 

Goed, gezond ontbijten en samenzijn tijdens het Nationaal Schoolontbijt: het is bijna niet meer weg te denken bij de basisschoolleerlingen en bij PDR. Met gevulde magen en enthousiasme kijken we uit naar de volgende editie van het Nationaal Schoolontbijt!

Bron: NOS Jeugdjournaal

 

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info