Case

Nationaal Schoolontbijt: groots in de media

Adviseurs van dit project

Linda Ter Maaten
Linda Ter Maaten

Fotocredits: Daphne Krijgsman

Nationaal Schoolontbijt: groots in de media

Van 2 tot en met 6 november werd de achttiende editie van het Nationaal Schoolontbijt gevierd. Dé week waarin zo’n half miljoen kinderen gezond ontbijten op basisscholen. Het thema van dit jaar was ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De Efteling paste perfect bij het thema en was de oorspronkelijke startlocatie van de landelijke ontbijtweek. Ook dit jaar was PDR communicatiepartner van het Nationaal Schoolontbijt. Door corona was deze editie anders dan voorgaande jaren. Desalniettemin was het Nationaal Schoolontbijt een groot succes!

Aangepaste opening

De opening zou in eerste instantie plaatsvinden op de meeste betoverende en sprookjesachtige locatie van Nederland, namelijk de Efteling. Maar door de corona-maateregelen zag de aftrap op 2 november van het Nationaal Schoolontbijt er anders uit dan voorgaande jaren. In plaats van een grote opening in de Efteling kozen we voor een opening op een school in Hilversum met een selecte groep media. Het openingsprogramma werd aan elkaar gepraat door tv-presentatrice en actrice Jessica Mendels. Zij is sinds dit jaar ook de ambassadeur van het Nationaal Schoolontbijt. Er waren onder andere meerdere live-momenten op WNL en één van de woordvoerders was aanwezig bij Koffietijd.

Gezond ontbijt met 500.000 kinderen

Dit jaar deden in totaal 2.250 scholen mee met het Nationaal Schoolontbijt. Bijna een half miljoen kinderen genoten samen van een gezond ontbijt volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Voorafgaand aan het Schoolontbijt keken de leerlingen naar het speciaal ontwikkelde Ontbijtjournaal. Daarin vertelt Jessica Mendels meer over het belang van een goed en gezond ontbijt, Bas Muijs is bij een klas kinderen op bezoek en er zitten animaties in over onder andere brood en zuivel.

Onvergetelijke ontbijtweek

Ondanks corona was het ook dit jaar een onvergetelijke ontbijtweek. PDR zorgde voor veel media-aandacht in zowel landelijke als regionale media. Er waren items bij Hart van Nederland, Radio 538, RTL 4, Radio Gelderland, Omroep Fryslân radio en Omroep Zeeland radio.

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info