Case

Energie voor Elkaar Impactvolle content

Adviseurs van dit project

Energie voor Elkaar wil de energietransitie versnellen door duurzame warmte lokaal en betaalbaar te faciliteren. In de praktijk betekent dit dat Energie voor Elkaar als kennisplatform communicatie- en bedrijfstechnisch advies geeft aan de aangesloten warmtebedrijven door heel Nederland. PDR, op zijn beurt, helpt Energie voor Elkaar en zijn partners om door te ontwikkelen als kennisplatform voor gemeenten, bedrijven en bewoners. Hiermee zetten we samen een belangrijke stap in de energietransitie.

Energietransitie in goede banen

Om de toekomstige generatie een gezonde leefomgeving te kunnen verzekeren, gaan we in Nederland van het gas en andere fossiele bronnen af. Daarom schakelen we over op duurzame energiebronnen, zoals zonnewarmte, restwarmte en aardwarmte. Energie voor Elkaar draagt bij aan de levering van en overgang naar duurzame warmte door partners onder andere te helpen bij het opzetten en promoten van een Slim Groen Warmtenet. Hierbij spelen zaken als draagvlak, kennisoverdracht en publiciteit een grote rol. Communicatie is dus essentieel!

Energie voor Elkaar dient als kennisplatform voor gemeenten, burgers en bedrijven. Daarom houden we dagelijks nieuwsberichten, podcasts en tv-programma’s in de gaten om via de website en LinkedInpagina het nieuws duiding en verdieping te geven. Zo bieden we een realistisch maar positief perspectief op het warmtedebat. Niet eindeloos bediscussiëren wat niet kan, maar doen wat wel kan.

Structurele content

PDR schrijft nieuwsberichten, webteksten, socialmediaberichten en achtergrondartikelen om een positieve maar realistische duiding te bieden aan de actualiteiten in het warmtedebat. Nuance aanbrengen is hierbij belangrijk. Daarnaast zijn we op dit moment druk bezig met het vernieuwen van de website. In geen enkele andere branche veranderen de actualiteiten zo snel als in de energiebranche. Juist die uitdaging grijpen we bij PDR met beide handen aan.

 PDR ondersteunt Energie voor Elkaar ook in PR. Hierover vindt u binnenkort een andere case op onze website.

“ Communicatie is dus essentieel! ”

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info