Het Ondernemersmagazine van Ede

Case

Ede: focus op lokaal ondernemerschap

Adviseurs van dit project

Peter Pors
Peter Pors

Het Ondernemersmagazine van Ede

Het online Ondernemersmagazine wordt ongeveer vier keer per jaar uitgebracht door de gemeente Ede. Het magazine is speciaal voor ondernemers gemaakt. De inspirerende verhalen van Edese ondernemers komen in verschillende rubrieken aan bod. Zo zijn er rubrieken als Sociaal ondernemen, Duurzaam ondernemen, Samen Sterk, Jonge ondernemers, Netwerken en Nieuw in Ede. De verhalen inspireren andere ondernemers. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam ondernemen, want hoe pak je dat aan? De verhalen uit het Ondernemersmagazine helpen ondernemers om ook zelf duurzaam te ondernemen of samen te werken met andere ondernemers.

“ De passie van de ondernemer spat ervan af ”

Van planning tot eindredactie

Samen met reclamebureau Veconet en de gemeente Ede maakt PDR strategie en communicatie dit mooie magazine. We hebben al veel edities mogen verzorgen. Daarbij nemen we de teksten voor onze rekening: van planning tot de eindredactie. De gemeente levert de namen en contactgegevens aan van ondernemers die aan hebben gegeven mee te willen doen. Onze contentspecialist begint dan met plannen: wanneer en waar kan het interview plaatsvinden? Kan fotograaf Ted Walker later nog eens langskomen? Het regelen van contact tussen de ondernemers en de fotograaf, het meedenken in de fotografie en plannen zijn dan ook belangrijke onderdelen.

Creatieve teksten voor het magazine

De interviews worden meestal op locatie van de ondernemer afgenomen. Zo krijgt onze contentspecialist direct te zien hoe alles in z’n werk gaat. Na het interview brieft de contentspecialist de fotograaf. De teksten zijn creatief en de passie van de ondernemer spat ervan af. Nadat de teksten door Veconet in het magazine zijn geplaatst, natuurlijk gecheckt door de ondernemer zelf, is er een gedegen eindredactie. Alles wordt gecheckt: kloppen de foto’s, zijn er geen spelfouten ingeslopen en kloppen de rubrieken? Ook schrijft de contentspecialist de ondertiteling van de video Uit Ede en de introductie van de nieuwsbrief. Alles gecheckt en goedgekeurd? Dan kan het magazine volgens planning naar de ondernemers!

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info