Wageningen over 20 jaar: wat zie jij voor je?

Case

Communicatie Wageningen 2040

Adviseurs van dit project

Harry Koning
Harry Koning

Wageningen over 20 jaar: wat zie jij voor je?

De gemeente Wageningen werkt aan een visie voor de bebouwde kom van Wageningen. PDR strategie en communicatie werd gevraagd de projectgroep te versterken met een kartrekker voor communicatie. Dit houdt in dat wij samen met het klusteam communicatie inwoners en stakeholders enthousiasmeren om te participeren. Inwoners en stakeholders denken samen na over de vraag:  ‘Hoe moet de stad eruitzien over 20 jaar?’ De instrumenten die wij hanteren zijn een communicatieplan met contentkalender. Maar vooral onze menskracht wordt gewaardeerd door de gemeentelijke projectleider. “Ik zeg altijd ‘participeren is communiceren’, en juist bij communicatie zaten we helemaal knel toen we dit project begonnen. Ik ben heel blij met de hulp van de communicatieadviseur van PDR. Hij heeft ons geholpen om een hele mooie participatiescore te behalen.”

Hoe is ons werk zichtbaar?

Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het schrijven van teksten, het meedenken over vragenlijsten, het bewaken van de leesbaarheid. In Wageningen maakten we ook een video voor social media, letterlijk van script tot eindproduct. In dat filmpje had de verantwoordelijk wethouder een hoofdrol. En wat dacht je van de coördinatie van een abri- en postercampagne in de stad, en strak geplande berichten in de huis-aan-huis krant? Samenwerken en verbinden, dat is een rol die PDR graag vervult. De ene keer is dat vooral uitvoerend met aandacht voor kwaliteit en planning. De andere keer meer adviserend met een kritische blik op het hoe en waarom.

Kunnen wij ook jou van dienst zijn?

PDR strategie en communicatie heeft ruime ervaring in overheidscommunicatie. Ben je op zoek naar tijdelijke ondersteuning in de uitvoerig of heb je juist behoefte aan een gedegen adviseur? Bel of mail ons voor een gesprek of referenties.

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info