Weet tegen wie je het hebt

Blog

Weet tegen wie je het hebt

Ik ben me nogal aan het verbazen op dit moment. Misschien zie ik het helemaal verkeerd, laat het me dan vooral weten. Maar waarom kies je voor een digitale training om ouderen te helpen aan een veiliger woonsituatie? Ja, mijn ene opa en oma kunnen leuk met de tablet overweg, mijn andere oma daarentegen keek je aan alsof ze water zag branden als je de vakantiefoto’s op de ipad lieten zien.

Hoe ziet de belevingswereld van de oudere eruit?
Kortom, niet iedere oudere is bekend met de digitale wereld en dat is prima, maar ook belangrijk om op te anticiperen! Want wat moet je oma-anti-digitaal nu met een digitale cursus over veilig wonen? Weet zij wat elearning is? Laat staan hoe ze het schrijft als ze naar die site zou gaan. En heeft de verzorger dan wel tijd om deze ouderen te helpen? Want hoe weten we zo zeker dat de familie dit inderdaad doet (vereenzaming)?

Resultaat behalen met je campagne
Het is een beetje als ik met handarbeid vroeger op middelbare school. Het idee kan nog zo leuk zijn, als de uitvoering mislukt, blijft er een onvoldoende over. In dit geval krijgt het idee wat mij betreft een 10, echt super, maar de uitvoering kan beter.  Gemiste kans. Ik hoop dat ik het verkeerd heb, maar ik zie toch dit soort praktijken voor me:


Kortom, als je gaat communiceren, stel jezelf dan de volgende vragen;

In dit geval is er nog terrein te winnen voor die tweede vraag. Een oplossing kan zijn om de cursus aan verzorgend personeel aan te bieden, zodat zij hun cliënten kunnen informeren en helpen om de tips daadwerkelijk door te voeren. Het lijkt mij een mooie case om een 10-idee ook een 10-uitvoering te geven, kom maar op!

 

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info