Verbinding, veelkleurigheid en vaardigheden

Blog

Verbinding, veelkleurigheid en vaardigheden

Adviseurs van dit project

Linda Ter Maaten
Linda Ter Maaten
Harry Koning
Harry Koning

In de rubriek ’collega interviewt collega’ bevraagt Linda haar collega Harry. 

Harry werkt alweer 4 maanden bij PDR na ruim 14 jaar actief te zijn geweest in de (orgel)sales. “Je kunt zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk gemaakt had. Voor mij is het een manier van leven. Ik ben geen muzikant maar ik vind de wereld van (orgel)muzikanten en alles wat daar gebeurt heel interessant.” Harry laat zich graag inspireren door muziek, ook beroepsmatig. Hoe dit samenkomt, vertelt hij in deze blog. 

Relatie is de basis

Harry: “Mijn manier van verkopen is verbinding te zoeken. De kennis die ik vanuit interesse opgebouwd had in de orgelwereld stelde mij in staat om waar ook ter wereld te begrijpen wat iemand zocht en motiveerde. Vanuit begrip voor de behoefte van de ander is het voor mij eenvoudig te schakelen naar een oplossing.” Het bouwen aan een relatie is kenmerkend voor Harry’s werkwijze. “Het opbouwen van een relatie is heel belangrijk in mijn manier van werken. Een klant of collega motiveren maar je ook laten inspireren. Ik zoek de harmonie en dat levert enorm veel op. Voor mij is iedereen belangrijk binnen een organisatie, welke rol je ook hebt. Samen kun je verder komen.” 

Gemixte achtergrond

De achtergrond van Harry bestaat uit een mix van communicatie, reclame en sales. Harry: “De ervaringen uit het verleden zet ik nu ook in tijdens mijn rol als communicatieadviseur bij PDR. Ik merk dat juist die mix van vaardigheden goed aansluit bij de diversiteit van mijn huidige werkzaamheden en opdrachtgevers. Van overheid tot start up en van strategie tot product.” 

Na vier maanden is Harry nog volop aan het ontdekken, maar voelt het ook vertrouwd. Hij voelt zich thuis tussen strategische vraagstukken. “Vaak regeert de waan van de dag en verliest een onderneming de ‘Why’ uit het oog. Ik waardeer een kritische blik en vind het uitdagend om complexe zaken voor iedereen begrijpelijk te houden. Dat vraagt tact, mensenkennis en creativiteit.”

Resultaat telt

Harry haalt voldoening uit het zien van resultaat. “Resultaat is niet altijd op dezelfde manier te meten. Publicatie van een persbericht is een heel tastbaar resultaat. Advisering is soms minder direct meetbaar, maar zeker niet minder waardevol. Boeiend blijft voor mij de rol en de kracht van communicatie. We zijn elke dag bezig om dat zichtbaar te maken voor opdrachtgevers.” 

Overeenkomsten orgels en PDR

En hoe zit het nu met orgels? Harry: “Orgels en muziek voelt voor mij weer als een hobby. Die passie is onverzadigbaar en zal ik de rest van mijn leven houden. Ik heb het voorrecht dat ik ontzettend veel orgels en organisten in de wereld beluisterd heb. Iedere keer ontdek ik weer iets nieuws, het is een oneindige inspiratiebron. Zelfs bij herhaling blijft de schoonheid. Iedere musicus en ieder instrument heeft zijn eigen toon en accent. Dat zie ik ook terug in mijn werk bij PDR. Het soort opdrachten lijkt soms identiek, maar de organisatie en de mensen waarmee je werkt zijn steeds weer anders. Het zorgt voor een ander resultaat, je zou kunnen zeggen een andere interpretatie."

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info