Veel aandacht voor Bijbel in Gewone Taal

Blog

Veel aandacht voor Bijbel in Gewone Taal

Op 1 oktober ontving Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal. De overhandiging vormde het hoogtepunt van een feestelijk programma met sprekers, muziek en theater. PDR public relations ontving namens het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) de media.

Tijdens de presentatie konden genodigden op allerlei manieren ervaren hoe de Bijbel in Gewone Taal klinkt. Diverse passages werden voorgelezen, en met muziek en theater kwamen bijbelverhalen dichtbij.  Zo verwerkte Adlicious een aantal teksten van deze vertaling in hun muzikale optreden en theatergroep Aluin voerde enkele bekende bijbelverhalen op. Bijbelwetenschapper en vertaler dr. Matthijs de Jong hield een toespraak over de kracht van gewone taal. Ten slotte werd het eerste exemplaar van de vertaling aan de koning overhandigd door directeur van het NBG dr. Rieuwerd Buitenwerf.

PDR public relations is trots dat we deze mooie opdracht voor het Nederlands Bijbelgenootschap mochten uitvoeren. Zo verstuurden we onder andere het persbericht en begeleidden we de bellende, mailende én bezoekende journalisten.

Resultaat
Inmiddels publiceerden tientallen media over de overhandiging. Hieronder een aantal resultaten.
Trouw
AD
NOS
Radio 1
Tijd voor MAX

 

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info