Succesvolle public relations

Blog

Succesvolle public relations

PDR public relations belooft om kansen te creëren, pakken en verzilveren. Hoe we dit doen en wat het resultaat is? Dat laten we u graag zien.

Thema’s

Vrijwel alle magazines maken gebruik van een themakalender voor hun uitgaven. Dit houdt in dat de redactie per uitgave één thema centraal zet. PDR public relations helpt klanten om hun nieuws zo te brengen dat het past bij dit thema. Dat noemen we kansen creëren. Vervolgens maken we de redactie van het blad nieuwsgierig naar het nieuws van onze klant, de fase van het pakken van de kans. Als de interesse is gewekt, faciliteren we de redacteur maximaal. Zo kan er een inhoudelijk artikel worden gepubliceerd. Dan is voor onze klant en dus ook voor ons de kans verzilverd.

Praktijkvoorbeeld

Dat klinkt leuk, maar werkt het ook zo in de praktijk? Dat laten we u graag zien aan de hand van een concreet voorbeeld. Eerst stellen we u voor aan de hoofdrolspelers in deze case:

Succesvolle match

PDR public relations heeft GBB in aanloop naar de redactiedeadline van Bouwen aan de Zorg getipt over de ziekenhuisspecial die op de planning stond. Hierbij hebben we gevraagd of er specifieke projecten waren die in ziekenhuizen zijn uitgevoerd. GBB reageerde enthousiast en droeg drie projecten aan die we samen met de redactie hebben besproken. Zij wilden het thema glaskunst graag opnemen in de special en vroegen PDR public relations om een korte tekst te schrijven en kwalitatief beeldmateriaal aan te leveren. In overleg met GBB schreven wij de tekst en selecteerden de foto’s. Inmiddels is de redactie druk bezig met het afronden van het magazine.

Het resultaat

Begin juni verschijnt de nieuwe editie van Bouwen aan de Zorg. Hierin staat een kort artikel waarin de drie projecten van GBB worden besproken en de bedrijfsleider van GBB zijn visie op de ziekenhuissector deelt. Missie geslaagd: Bouwen aan de Zorg ontving een waardetoevoegend artikel over de innovatieve aankleding van het ziekenhuis, GBB heeft een waardevolle plaatsing in een blad dat wordt gelezen door potentiële klanten en PDR public relations  creëerde een tevreden klant en een enthousiaste redactie. Kortom: iedereen blij.

Wilt u de publiciteitskansen voor uw bedrijf structureel in kaart laten brengen? We doen het graag voor u. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info