Nieuwe kracht in het contentteam

Blog

Nieuwe kracht in het contentteam

Adviseurs van dit project

Per maart is Frits van den Heijkant de nieuwe kracht van het contentteam bij PDR. Met een diploma Nederlands op zak, kijkt hij graag iedere tekst na op een taalfout. Maar dat was niet zijn enige reden om bij PDR aan de slag te gaan.

Frits: “Nee, na de studie Nederlands word je niet automatisch docent en ken je (helaas) ook niet het woordenboek uit je hoofd. Natuurlijk draait een deel van de studie om taal(kunde), maar vergeet ook niet het communicatie-aspect en de stapels boeken. Met het communicatie-aspect zit het wel goed bij PDR, maar ook hun duurzame visie spreekt me erg aan.

Hoewel de meeste aandacht tegenwoordig uitgaat naar bètastudies, beïnvloeden de geesteswetenschappen (zoals talenstudies, letterkunde, filosofie en theologie) iedere dag je gedrag. Denk bijvoorbeeld aan kleine dingen, zoals de reclame-uitingen op tv. Daar tegenover staan de grote zaken, zoals het begrijpen van verschillende wereldbeelden. Zo is het klimaat bijvoorbeeld een erg actueel thema, zeker nu we zijn gaan stemmen op de Provinciale Staten en de Waterschappen. Forum voor Democratie spreekt een andere ‘klimaatdenker’ aan dan GroenLinks. Ik vind het interessant om te zien hoe de algemene stemmer wordt overtuigd van een bepaald standpunt.

En dat is het mooie aan geesteswetenschappen; door iemands leefwereld te snappen, weet je ook hoe je diegene kunt aanspreken over iets. Het gaat om beeldvorming en bij PDR ben ik de mooie uitdaging aangegaan om aan de slag te gaan met tal van (duurzame) klanten die betekenisvol zijn in de wereld. Aan ons de taak om de juiste boodschap bij de juiste doelgroep te brengen.”

“ Het gaat om beeldvorming ”

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info