Kroketten in de kantine

Blog

Kroketten in de kantine

De laatste keer dat ik op school was, was tijdens mijn diploma-uitreiking. Dat is inmiddels ruim twee jaar geleden. Op de envelop met mijn uitschrijfbrief schreef ik ‘Aju!’ Bij wijze van opluchting. Nu mocht ik op diezelfde school vertellen hoe mijn werkdag eruitziet. Het duurde even, maar uiteindelijk kreeg ik wat leuke, prikkelende en confronterende vragen van de scholieren die voor me zaten. Hieronder de vragen én mijn antwoorden:

Hoe ziet jouw werkdag er nu precies uit?

Laat dat nou precies zijn wat ik je niet kan vertellen. Het enige wat een beetje constant is: ik begin om half 9 en werk tot half 6, daartussen heb ik een keer pauze. Ik check eerst mijn mail; wat ik snel kan aftikken, doe ik direct. Daarna een rondje online, als ik tijd heb of maak: wat gebeurt er, waar kan ik iets mee voor klanten, PDR of mezelf? En vervolgens heb ik een takenlijstje voor die dag. De kans is 50/50 dat dit takenlijstje er aan het eind van de dag nog ligt, omdat andere dingen of klanten meer haast hebben. Soms ga ik een interview afnemen op locatie, soms telefonisch, ik schrijf een tekst, bel een journalist of ontwikkel een strategie met collega’s. Zo ziet mijn dag eruit, of niet.

Wat vind je het leukste aan jouw werk? Gevolgd door ‘vind je jouw werk leuk’

Daar probeer ik al een tijd achter te komen. Ik heb namelijk een bijna obsessieve drang om te weten waar ik aan toe ben, het liefst zo lang mogelijk van tevoren. (Ik ben nu al aan het bedenken hoe ik mijn verjaardag over drie maanden vier) Ondanks dat vind ik de afwisseling leuk: Ik heb iets bedacht en dat moet nu anders. De druk om iets op tijd af te krijgen: iedereen heeft het liefst dat het gisteren af is. Maar ook samen met een klant van niets, iets maken. Denk aan een product- of merklancering. Het is gewoon allemaal heel tof om te doen!

Hoe pakken jullie de publiciteit voor PDR aan?

Au, au, au. Bij de loodgieter lekt de kraan gaat voor ons zeker op. Eigen platforms gaan nog wel: Inmiddels hebben we iedereen verplicht in een bepaalde week een blog te plaatsen. Doe je dat niet? Dan trakteer je kroketten! Gelukkig heb ik mijn blog bij deze weer geplaatst. Maar, een complete campagne voor PDR of onze projecten onder de aandacht brengen buiten onze eigen website en social media? Tjah, als je dan mooie klussen voor de klant hebt liggen, dan krijgen die toch echt voorrang. Ik ga dus snel weer verder met mijn takenlijstje. Eens zien hoe die er eind van de dag uitziet!

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info