Innovatie, twee vliegen in één klap

Blog

Innovatie, twee vliegen in één klap

Op de één of andere manier belandde ik al snel bij bouw-gerelateerde opdrachtgevers binnen ons bureau. Toen een volledig onbekend gebied voor mij, nu één van de redenen waarom mijn werk interessant blijft. Want met ieder project leer ik meer van deze veelzijdige en innoverende sector. Nog niet genoeg om zelf de uitbouw van mijn huis te realiseren, maar toch, ik ga er wel meer van snappen. En juist nu bouwen in mijn privéleven heel actueel is, zijn de innovaties in het vakgebied nóg boeiender!

Zo kreeg ik deze week de nieuwsbrief van Bouwformatie. Allerlei interessante artikelen, maar het bericht rondom zonne-energiesystemen springt er voor mij uit. Ik blijf namelijk gevoelig voor de uitstraling van innovaties. Vandaar dat de afbeelding hiernaast mij zo opviel in combinatie met het woord ‘zonne-energie’.

Ik houd namelijk van symmetrie, één geheel, het moet kloppen zeg maar. Dat is nu niet het idee dat ik heb bij zonne-energie, hoe goed het ook voor het milieu is. Een mooi dak met zo’n groot glimmend vlak erop dat heel hard ‘kijk mij eens pontificaal op dit dak liggen!’ roept. De hele uitstraling van het huis uit z'n doen en ik trouwens ook.

Deze modules vormen juist één geheel met het dak. Goed voor het milieu en toch een mooie uitstraling behouden. Een prachtige innovatie én een mooie publiciteitskans richting vak- en consumentenmedia. Waar de technische aspecten voor de vakman interessant zijn, is het design een mooie uitkomst voor de consument die net als ik zoekt naar symmetrie en eenheid.

Heeft uw bedrijf ook mooie innovaties? Dan denk ik graag met u mee over hoe wij dit succesvol in de markt kunnen zetten.

Nieuwsgierig? Lees hier het bericht over het Monier Zonnesysteem.

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info