Geneuzel

Blog

Geneuzel

Het was zo’n week waarvan je zegt: doe er nog maar zo één. Het Stedelijk krijgt een Karel Appel voor niks, we hebben er twee reuzenpanda’s bij, Station Arnhem is na 20 jaar klaar en woon je in China dan mag je vanaf nu twee kinderen. Kijk dat is echt een lekkere samenvatting van de week. En nu weekend! Ik geef toe: het is even zoeken. Op de een van andere manier heeft het nieuws een fetisjachtige liefdesverhouding met verdriet, verderf en vernietiging. Check zelf maar.

Misschien houdt het ons op de been omdat we denken: ach, zo slecht heb ik het nog niet. Maar dat is dan ook het enige positieve effect dat ik zou kunnen bedenken. Verder kwalificeer ik het graag als  negatief geneuzel dat onnodig solt met je emoties. Argument? Vanuit de bèta wetenschap wordt plus en min standaard min. Beïnvloed je een vrolijk mens met negatief nieuws, dan gaat ‘ie na verloop van tijd voor de bijl. Je energie gaat in rook op. Maar plus en plus blijft plus. Omring je met positief nieuws en je dag ziet er een stuk beter uit!

Voor onze opdrachtgevers kwantificeren en kwalificeren wij de verhalen die over hen gaan, vooral op social media. Groene smileys en rode huilies. Wat blijkt? Groen overheerst. We ‘liken’ maar al te graag. Voorwaarden? Positieve, authentieke verhalen en updates graag! Dat wordt gewaardeerd, gedeeld en geliked.

In het offline leven kom je ze gelukkig ook tegen. Ik selecteer erop. Bruistabletjes, zo noemt mijn vriend Jan van Setten het. Mensen die de batterij vol hebben. Even lekker opladen als je ze spreekt!

Tijd voor het laatste nieuwtje van mijn kant. Het KNMI geeft code groen door. Aangenaam droog zonnetjesweer. Geniet van je weekend!

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info