Eindelijk...een unisex telefoonoplader

Blog

Eindelijk...een unisex telefoonoplader

Het was zo’n titel waarbij mijn antenne een paar centimeter boven mijn kopje uitsteeg. Het gebruik van een universele telefoonoplader wordt wettelijk verplicht in de EU, aldus NU.nl. Huawei, Samsung, Windows Phone, Apple, HTC, imitatie-smartphones, Nokia, stuk voor stuk met een eigen oplader. Apple valt daarbij het meest uit de toon, hun opladers lijken in geen geval op die van de andere merken. Conclusie: unisex is op oplaadgebied een enorme uitkomst.

Nooit meer zoeken in die kluwen van oplaaddraden in de keukenla. Of ruzie krijgen met je partner dat je tijdens je vakantie in Timboektoe haar oplader vergeten bent. Daarnaast is het ook beregoed voor het milieu: de Europese Commissie berekende dat er elk jaar 50.000 ton (ja, echt waar!) aan opladers wordt weggegooid. Dat zou per jaar een aardig rijtje zeecontainers schelen. Dit staat nog los van de uitlaatgassen die nodig zijn om zo’n oplader bij jou of mij thuis te krijgen.

Eigenlijk zou unisex de norm moeten worden. Op een aantal gebieden tenminste…ik denk aan telefoonaccu’s, TV-afstandbedieningen die meteen werken voor je dolblije surroundsystem, laptop-opladers enzovoort. Ik ben benieuwd hoe de PR van telefoonmerken omgaat met Maatschappelijk Verantwoord Opladen. Mijn accu zit vol om ideeën te spuien.

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info