De schijnbewegingen van communicatie

Blog

De schijnbewegingen van communicatie

Er is momenteel heel wat te doen over het niveau van het communicatievak. Wat wil je ook met zulke snelle ontwikkelingen? Voor je jouw boodschap hebt overgebracht, is de fax prehistorisch geworden, de printer een milieumonster, jouw werkwijze achterhaald en je telefoon een fossiel. We lopen achter de feiten aan, maar wie loopt vooraan in die stoet?

Dat is de sfeer die ik terugzie in de berichtgeving rondom dit onderwerp. Ik ben er absoluut voor om jezelf regelmatig een spiegel voor te houden en we kunnen inderdaad niet ontkennen dat communicatie en PR veel schijnbewegingen maken. Maar ik heb de afgelopen tijd vooral geleerd kansgericht te kijken. Waar een probleem ligt, zijn namelijk ook altijd mogelijkheden.

Je ziet het vak naar links ontwikkelen, je gaat mee. En voordat je daar bent, is er een volledige volksverhuizing in gang gezet naar rechts. Probleem of kans? Volgens mij een kans om te leren of zelfs te verbeteren. Niet omdat je het verkeerde weet (probleem), maar omdat het vooral anders kan (kans). Voor ons en onze opdrachtgevers.

Hoe? Dankzij kortdurende trainingen in aanvulling op jouw jarenlange opleiding of ervaring. Ben je klaar om deze kansen te grijpen? Kijk dan op www.pracademy.nl.

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info