Afgeblatterde treintjes

Blog

Afgeblatterde treintjes

Zo, na vandaag is de wereld weer een stukkie mooier. Onze Nederlandse Spoorwegen hebben eindelijk hun excuses aangeboden voor de Fyra. Dat ging niet vanzelf, want topman Huges stapte op. Kon hij dat excuus echt niet uit z’n keel krijgen? Natuurlijk, er speelde meer mee. Iets met vervoersaanbestedingen in Limburg. Volgens mij fluisterde minister Dijsselbloem hem in het oor: ‘Het is beter om je biezen te pakken’. Zo geschiedde. Maar na het excuus voor die Fyra staan die treintjes nog steeds af te blatteren, ergens op onze planeet Aarde. Over imagoschade gesproken. Er zijn meerdere slachtoffers: de overheid (als mede-verantwoordelijk voor het drama), de NS zelf, AnsaldoBreda (die gammele treinen lijkt te maken), Timo Huges als topman, de Belgische Spoorwegen (met de zachte ‘G’) en wie er verder nog over tafel gaat. Tot slot is de reiziger de sjaak. Die zou lekker snel van Schiphol naar Brussel kunnen reizen. Dat feestje gaat niet door. Je moet of lopen of met een langzame trein met tenminste één overstap.

Maar goed, de wereld is wat mooier. De NS door het stof. Blatter idem. Nu is het wel zo dat het ene schandaal het andere niet is. Dat varkentje bij de FIFA is iets stevigere koek. Blatters roem is aardig afgeblatterd, als ik zo vrij mag zijn. Eerst verkozen worden en dan alsnog eieren voor je geld kiezen. Ook hier zit een luchie aan. Echt waar, ik ben vooral voetballiefhebber en geen –kenner. Maar hij is gegaan onder druk van de jarenlange sponsoren Adidassen, Coca-Cola’s en GAZPROMs van deze wereld. De topmannen van dit soort concerns zeiden tegen die Blatter: ‘Of jij eruit of wij trekken direct de stekker uit de sponsorovereenkomsten’. Kijk, dan is de keuze snel gemaakt.

Het enige waar ik nog benieuwd naar ben, is de vertrekpremie van Blatter. Wie helpt me uit de brand? Over salaris: het schijnt dat alleen de inmiddels overleden financiële man binnen FIFA wist wat Blatter verdiende. Na het overlijden van de penningenbeheerder maakte Blatter het denk ik zelf over. ‘Zo, even een miljoentje overboeken, dat heb ik wel verdiend nu ik weer wat mensen heb omgekocht. O, wacht, ik zal ook gelijk Hammam en Warner wat extra’s geven, zij zijn ook lekker bezig met liegen’. Zeg maar dag tegen je imago, FIFA. Overigens is dit communicatietechnisch wel een interessante imagopoetsklus. Ik voel een leuke klus aankomen. Als de FIFA niet belt…NS mag ook :)

Draadstaal Blatter

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info