15 jaar Nationaal Schoolontbijt: PDR realiseert enorme publiciteit

Case

Nationaal Schoolontbijt: groots PR resultaat

Adviseurs van dit project

Peter Pors
Peter Pors

15 jaar Nationaal Schoolontbijt: PDR realiseert enorme publiciteit

Het Nationaal Schoolontbijt bestaat 15 jaar! Vanaf 6 november daverde het op de Nederlandse basisscholen: 550.000 kinderen deden mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Een hele week ontbijten 2.900 scholen waarvan 270 samen met hun burgemeester op het Stadhuis.

Enorme publiciteit

PDR was verantwoordelijk voor de realisatie van zoveel mogelijk PR impact: meer dan duizend artikelen in kranten en magazines én uitzendingen op radio en televisie. Live op NPO1 WNL, NOS radio, radio 538, uitzendingen op 18.00 en 20.00 journaals, Hart van Nederland, RTL nieuws, etc. En natuurlijk uitgebreide artikelen in video’s op NU.nl, Telegraaf, Volkskrant enzovoorts.

Op maandag openden we in het Amsterdamse Rijksmuseum, onder de Nachtwacht. Met optredens van Kinderen voor Kinderen én een peptalk van Miss Montreal. Op woensdag waren we te gast in het Mauritshuis in Den Haag: tijdens het traditionele Binnenhofontbijt gingen leerlingen in gesprek met 30 leden van de Eerste en Tweede Kamer. Op vrijdag sloten we af bij het Friesch Museum in cultuurhoofdstad van Europa: Leeuwarden. Er werd een mooie cheque overhandigd aan het Jeugdcultuurfonds.

Het maatschappelijke relevante thema heeft zeker z’n uitwerking: In 10 jaar tijd is het aantal ontbijtende leerlingen gestegen van 80% naar 95%. Het kan nog wel gezonder: daar zet het initiatief nu volop op in.

Het Nationaal Schoolontbijt is niet meer weg te denken in de jaarlijkse cyclus van basisschoolleerlingen. En van de PR-kalender van PDR. We gaan op vol vermogen door met de voorbereidingen voor 2018!

 

RTV

RTL 4 [TV]

SBS 6 [TV]

Radio 538 [Radio]

NPO 1 [TV]

NPO Radio 2 [Radio]

NPO Radio 1 [Radio]

NPO 1 [TV]

NPO 3 [TV]

 

Print

Telegraaf Amsterdam regio pagina

AD Algemeen Dagblad

Reformatorisch Dagblad

Nederlands Dagblad

het Parool

 

Online

nos.nl

nu.nl

kidsweek.nl

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info