Je leert en leeft in Ede

Case

Je leert en leeft in Ede

Adviseurs van dit project

Carmen Koster
Carmen Koster

Je leert en leeft in Ede

Elk jaar in februari en maart zie je het overal voorbij komen; de werving van scholieren voor het voortgezet onderwijs. De aankomende middelbare scholieren kunnen zich tot halverwege maart inschrijven voor de volgende stap in hun leven. En dat is nog best een opgave, want de keuze is réuze.  

Ede heeft een volledig aanbod met het beste onderwijs. Er zijn meerdere middelbare scholen, allemaal verschillend en met hun eigen identiteit. Heel divers, dus voor elk wat wils. Maar toch zijn er honderden leerlingen uit gemeente Ede, die voor een school buiten de stad kiezen. Terwijl Ede eigenlijk alles te bieden heeft, zowel qua onderwijs als andere (sociale) voorzieningen.

Samenwerking VO-scholen

Daarom hebben vijf middelbare scholen de handen ineen geslagen om het Edese voortgezet onderwijs onder de aandacht te brengen. PDR dacht mee hoe we de Edese scholen goed op de kaart kunnen zetten. 

Samen ontwikkelden we de campagne ‘Je leert en leeft in Ede’. De gedachte achter deze slogan is dat je in Ede naar school gaat en hier ook alle voorzieningen hebt. Het grootste gedeelte van je vrienden en kennissen woont in Ede, je kunt je in Ede aansluiten bij een sportvereniging. Kortom, behalve school zijn ook alle vrijetijdsbestedingen in Ede te vinden. 

Je leert en leeft in Ede

Het doel van de campagne ’Je leert en leeft in Ede’ is om voor kinderen, ouders en verzorgers het Edese onderwijs beter te presenteren. Uit welke scholen kun je kiezen? Wat is het specifieke onderwijsaanbod van deze scholen? Op die vragen vinden ouders in één oogopslag het antwoord op www.vo-ede.nl.

Op deze website kunnen kinderen en hun ouders zich heel makkelijk aanmelden voor de nieuwe school. Ook hingen er overal in de omgeving verschillende uitingen in het straatbeeld. Verder is er een promovideo gemaakt en gedeeld op social media, zijn er persberichten verstuurd en krantenartikelen geschreven.

Wij kijken met plezier terug op de campagne. Gemeente Ede, Het Streek College, Het Streek Lyceum, Marnix College, Aeres VMBO Ede en Pallas Athene College, bedankt voor de prettige samenwerking en het vertrouwen!

Ook een campagne opzetten?

Kun je wel een helpende hand gebruiken bij het opzetten van een campagne, of heb je een ander vraagstuk? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op via de mail of bel ons!

Andere cases

Verantwoorde
voeding

Gelukkiger leven

voor iedereen

 

Meer info

Duurzame
leefomgeving

Draagvlak voor

innovaties

 

Meer info

Schone
technologie

In een

veranderende wereld

 

Meer info